Nederlandse paarden kleuren podium Wereldbeker Doha

Nederlandse paarden kleuren podium Wereldbeker Doha
In Doha kwalificeerden slechts drie combinaties zich voor de barrage. Samen met de elfjarige Cantos-zoon, Clinton wist Hamed Ali Mohammed A Al Attiyah de overwinning op zijn naam te schrijven. De thuis-ruiter stuurde zijn KWPN fokproduct van B. van Spijker als enige foutloos door het parcours.

Clinton werd tot 2016 uitgebracht op een 1.50m niveau door Edwina Tops Alexander. De snelste barrage chrono kwam op naam van Mubarak Yousuf Al Rumaihi en de 16-jarige Vivaldi K (Indoctro). Samen met P.G. Kruizenga's fokproduct sprong Al Rumaihi echter één balk uit de lepels, goed voor de tweede plaats. In het zadel van de Hannoveraanse-ruin, SIEC Lonnie (Le Primeur) volgde Hamad Nasser Al Qadi op de derde plaats.

Net buiten het podium volgden Towaim Ali Al Marrie (Anyway II, v. VDL Groep No Limit) en Faleh Suwaed Al Ajami (Carport, v. Cartani) op een vierde en vijfde plaats. De Franse Cyrine Cherif plaatste zich op de zesde plaats. In het zadel van de 12-jarige BWP-ruin, Gerlin vd Waterkant (BV Projects Edinbuurgh) sprong het duo één balk uit de lepels. Gerlin werd voordien uitgebracht op een nationaal en éénmaal internationaal niveau door België's Charlotte Van Hulle.