Nederlandse paarden domineren wereldbeker wedstrijd in Wellington

Nederlandse paarden domineren wereldbeker wedstrijd in Wellington
Gelijktijdig met  het Winter Equestrian Festival in Wellington loopt de wereldbeker kwalificatie wedstrijd in het paardenparadijs van Florida.  In de 1.45m openingsrubriek hield McLain Ward de concurrentie achter zich in het zadel van de 11-jarige BWP-merrie, Hija van Strokapelleken. Enkele weken geleden won de Amerikaan ook al in Wellington met André Van Den Nest zijn fokproduct.

De combinatie nam een ruime voorsprong op de collega's na een foutloze finish in 62,02 seconden. Fernando Martinez Sommer volgde op de tweede plaats met de 11-jarige KWPN-ruin, Cor Bakker (v. Colandro). Het fokproduct van Annelies Bakker kruiste de eindmeet in 66,83 seconden. Hunter Holloway volgde op de derde plaats met de eveneens Nederlands gefokte, Eastern Jam (v. Lexicon).

Net buiten het podium strandde Lauren Hough op de vierde plaats. Samen met de 15-jarige ruin, Waterford (v. Coolcorron Cool Diamond) bleef ze voor op Canada's Olympische legende, Ian Miller met de 15-jarige BWP'er Dixson (v. Vigo d'Arsouilles).

Klik hier voor de resultaten