Nederlandse Collin in de prijzen in Wellington

Nederlandse Collin in de prijzen in Wellington
Gisteravond is de viersterren wedstrijd in Wellington van start gegaan. Als afsluiter van het jaar organiseert het Walhalla van de paardensport op Noord-Amerikaanse bodem zijn internationale wedstrijd. In de 1.45m openingsrubriek snelde Eduardo Menezes naar de overwinning met de Berlin-nazaat, Caruschka 2.

Samen met de 13-jarige merrie klokte Menezes foutloos af in 62,25 seconden. Het duo bleef zo nipt voor op Brianne Goutal met de FEliciano-zoonn, Fineman. De Amerikaanse kruiste de finish in 62,65 seconden.

Gustaaf Hayen's fokproduct, Bariano (v. Jetset-D) volgde op de derde stek. De 16-jarige BWP-hengst deed het foutloos in 63,14 seconden. Net buiten het podium volgde Darragh Kenny met eveneens een Belgisch paard.

De Ier zadelde Joris De Brabander's fokproduct, Important de Muze (v. Erco van 't Roosakker) op voor het parcours en haal de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Luis Francisco de AZevedo met V.G. Jansen of Lorkeers fokproduct, Collin. Samen met de KWPN-ruin van Colandro bleef hij Alberto Michan met Sam Polleunis' Inouk P (v. Thunder vd Zuuthoeve) voor.