Nederlands podium in de Equnews Prijs bij de Peelbergen

Nederlands podium in de Equnews Prijs bij de Peelbergen
Het werd een Oranje feestje vandaag in de kwalificatie voor de Grote Prijs van de Midde Tour bij Equestrian Centre de Peelbergen. In de Equnews Prijs was het Michael Greeve die naar de winst sprong. Hij werd gevolgd door Kristian Houwen en Loewie Joppen.

In de rubriek direct op tijd was Greeve in het zadel bij de Oldenbuger ruin Easton (v. Contendro I) de enige die onder de 59 seconden foutloos de finish wist te passeren. Houwen moest net als vanmorgen genoegen nemen met de tweede plaats. Dit maal sprong de ruiter uit Wanssum naar het podium met de KWPN schimmel Daddy Cool JTH (v. Wizzard WV). In 59.36 seconden wist hij landgenoot Joppen en zijn merrie Diamond Quick Heto (v. Quick Lauro Z) te snel af te zijn.

De Belgische amazone Charlotte Philippe eindigde op de vierde plaats. Samen met haar KWPN merrie sprong ze foutloos naar een tij van 39.92 seconden. Daarmee was ze drie honderdsten sneller als Tom Sanders en Calipo (v. Crelido) die voor Duitsland de top 5 compleet maakte.

In de rubriek voor de jonge paarden werd het een Franse overwinning. Alexis Borrin was daar in een spannende barrage met 11 combinaties de snelste met zijn Selle Francais merrie Alea de La Marque (v. Mylord Carthago). In 32.91 seconden bleef hij de Finse Jenny Heinekamp met Kebap (v. Nabab de Reve) voor. Nederlander Kars Bonhof werd derde met de hengst Gernice van de Postbaan (v. Numero Uno).

Kijk hier voor alle resultaten.