Nederlands gefokte Emilie de Diamant en Caliber 9 springen voorin in Wellington

Nederlands gefokte Emilie de Diamant en Caliber 9 springen voorin in Wellington
Slechts drie combinaties kwalificeerden zich voor de barrage tijdens de Ruby et Violette Cup in Wellington, Florida. Daarin hielden enkel Laura Chapot en Quointreau un Prince (Diamant de Semilly x Rosire) het foutloos. De combinatie finishte in 38,68 seconden en greep zo de ruim 10.000 euro overwinning.

Kent Farrington en Werner Heuninckx's fokproduct, Gazelle, haalden de eindmeet nipt sneller in 38,50 seconden. Dit ten kostte van één springfout en dus een tweede plaats.

Jack Towell en de BWP'er Emilie de Diamant A.S. (Diamant de Semilly x Flipper d'Elle) volgde op de derde plaats. Emilie kreeg haar opleiding onder het zadel van Jan Vinckier en strandde ditmaal derde na één springfout in een tijf van 39,07 seconden.

Darragh Kenny en de KWPN'er, Caliber 9 (Quasimodo Z x Colman) volgde op de vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Georgina Bloomberg in het zadel van Crown 5 (v. Cassini I).

Vorige week zaterdag sprong Chapot nog naar de vierde plaats in de WEF Grote Prijs. "Ik heb mijn ervaring van vorige week gebruikt om de druk op de ketel te zetten en zo mijn overwinning op te eisen," verklaart de Amerikaanse.