Nederlands feest in Oliva

Nederlands feest in Oliva
De Nederlandse combinaties doen het niet alleen in Valencia, maar ook in Oliva Nova goed. In de 1.40m Grand PRix haalde Ivo Biessen het podium en werd kort nadien gevolgd door nog drie andere landgenoten.

Michael Hughes snelde naar de overwinning in de 1.40m Grand Prix. De Amerikaan rekende voor zijn ruime overwinning op de KWPN-ruin, Unex Garcon de Lui (Plot Blue). Het paar wist ruim drie seconden voor te blijven op Julia Beck met Champio d'Amour (Clearway). Ivo Biessen sprong voor Nederland naar de derde plaats in deze hoofdrubriek.

Samen met Luc Didden's BWP-merrie, Lorenta (Cardento 933) sprong Biessen foutloos naar de derde stek. Enkel de top vier werkte het parcours foutloos af.  Met één springfout volgden Remco Been (Balou van het Molenhof, v. Berlin) en Mareille van Geel -Schroder (Gigi Carmen, v. Bacardi VDL) op een vijfde en zesde plaats  Ook Skye Morssinkhof stelde zich op voor de uitreiking met G-Vingino Blue (VDL Zirocco Blue).

Dennis van den Brink laat van zich horen

Bij de 1.30m Gold overwinning weerklonk het Wilhelmus dankzij Dennis van den Brink met zijn 7-jarige Harina Touch W (Untouched). HEt duo bleef ruim één seconde voor op België's Fabienne Daigneux-Lange met Baby Fee des Hazalles (President). De Belgische werd opgevolgd door Daniela Haase met onder het zadel de 10-jarige Quint 21 (Quality 9).

Skye Morssinkhof strandde met CHeckpoint Chacco net buiten het podium in de Bronzen 1.30m. De overwinning in deze rubriek kwam op naam van Claire Beecroft met Vanda Cartier (Lord Z)

Dennis Van den Brink scoort in ranking punten

De 1.45m Longines Ranking rubriek was het hoogtepunt in Oliva deze middag. Van de 10 combinaties aan de start in de herkansing wisten slechts vier duo's het hout in de lepels te houden. De Noorse springruiter, Geir Gulliksen sprong daarbij naar de overwinning met zijn 11-jarige Emilion-dochter, Exit Of Ice Z. Het duo wist als enige de chrono onder de 39 seconden te houden en bleef zo ruim twee seconden voor op België's Leonie Peeters.

Peeters volgde op de tweede plaats met de 11-jarige Belanda. Samen met de bruine bleef zo nipt voor op Pal Flam in het zadel van Elisabeth. Nederland's Dennis van den Brink had het geluk niet aan zijn zijde. Samen met Aonia Domain (Mylord Carthago*HN) tikte van den Brink één balk uit de lepels en moest zich zo tevreden stellen met een zesde plaats.

Voor alle resultaten klik HIER