Nederlanders vieren feest in Iran

Nederlanders vieren feest in Iran
Ook in Iran is de paardensport in volle ontwikkeling. Deze week verzamelen lokale en Europese ruiters er voor de internationale  éénster BAM riding Club. In de hoofdrubriek op woensdag vierden de Nederlandse deelnemers feest. Luxemburg's Marcel Ewen snelde naar de overwinning met de Zangersheide-hengst, Clear Sky du Sud Z (v. Cardento).

Samen met de zevenjarige hengst klokte Ewen foutloos af in 24,24 seconden. Bart Bles reisde eveneens naar Iran en niet zonder succes. Bles zat Ewen op de hielen en strandde zo op de tweede plaats met Expect (v. Canstakko). Het duo kruiste de finish foutloos in 24,77 seconden.

Ramin Shahabi volgde op de derde plaats met Arquick T. Een lokaal duo vervolledigde de top vijf. Maziar Jamshid Khani strandde net buiten het podium met DJ VD Kattevennen Z (v. Darco). Samen met Leon Spronken's hengst ging Maziar Ariana Ravanbakhsh  met So Hood vooraf.

Ook Teun Vestjens (Argento 13) en Freek Vestjens (Halantic Z, v. Atlantic) haalden de prijzen. De Nederlandse springruiters sprongen naar een respectievelijke zesde en zevende plaats.

Klik hier voor de resultaten