Nederlanders naar tweede plaats tijdens Nations Cup Zwitserland

Nederlanders naar tweede plaats tijdens Nations Cup Zwitserland
Afgelopen weekend verzamelden 15 landen zich voor de laatste Nations Cup van het studentenruiters -jaar in Zwitserland.

Tijdens de Nations Cup in Zwitserland waren het Louise Sleutel, Joanna Spliethof en Alexandra van Randwijk  die  aan de start kwamen voor het Nederlandse team. Zowel Joanna Spliethof als Alexandra van Randwijk wisten binnen de dressuur de 2e ronde te halen. Joanna belandde op de 15e plaats, voor Aexandra was er een 11e plaats. Louise Sleutel selecteerde zich net niet voor de tweede ronde, zij klasseerde zich op de 17e plaats. Alsnog wist het Nederlandse team door een sublieme team test af te leggen de overwinning in dressuur mee naar huis te nemen.

Binnen het individuele klassement bij het springen stond landgenote Joanne Spliethof helemaal bovenaan. Louise Sleutel behaalde een 19e plaats, Alexandra Van Randwijk bracht het er iets minder goed vanaf en strandde op de 32e plaats. Alles samen goed voor een 5e plaats voor het Nederlandse team binnen het springen.

Door de 5e plaats in de jumping en een overwinning in dressuur belandde Nederland op de tweede plaats in het algemeen team klassement.

De overwinning tijdens deze Nations Cup ging naar het Verenigd Koninkrijk. Zij wonnen de show jumping en werden 2e in de dressuur. Gastland Zwitserland klasseerde zich op de derde plaats. De top vijf werd dan weer vervolledigd door het Golden Oldies team op vier en het Belgische Team op de vijfde plaats.

Eind dit jaar zullen de beste landen strijden tegen elkaar in de Gold League tijdens de World Finals in Polen. Wie voor het Nederlandse team aan de start zal komen is nog niet bekend.

Klik hier voor meer informatie