Nederlanders beginnen de dag met voorzichtige top 5 noteringen in Arezzo

Nederlanders beginnen de dag met voorzichtige top 5 noteringen in Arezzo
Na alle podium plaatsten van de afgelopen dagen is de ochtend voor de Nederlandse ruiters vandaag op wat rustigere wijze begonnen.  Ondanks dat de winst in alle rubriek in eigen land bleef wisten de Oranje combinaties wel naar top 5 noteringen te springen.

In de 1.35m Gold Tour rubriek was het Amber Meijer die hoge ogen Gooide met de pas 7-jarige Feline HBC (v. Cantos). Tijdens de tweede fase van het parcours klokte de amazone een tijd van 29.06 seconden met de KWPN merrie en finishte als vijfde. De Italiaanse winnaar Filippo Codecasa was een stuk sneller met zijn 10-jarige Nintender-zoon Centella. Het duo stormde in 26.61 seconden over de eindstreep en bleef daarbij landgenoot Guido Franchi en Nenya (v. Clinton) voor.

Frank Schuttert en Sanne Thijssen wisten ook van het hout te blijven met hun paarden. Schuttert stuurde de 10-jarige Tiopepe des Champs (v. Orion des Champs) naar een tiende plaats.  Terwijl Thijssen en Captain Cooper (v. Namelus R) in een relaxte rit twee tijdfouten opliep en 11e werd.

Bij de 1.40m Silver Tour sprong Megan Laseur naar een vijfde plaats met Blue Bayou (v. Berlin). Samen met haar 11-jarige schimmel merrie zette ze een rit van 57.07 seconden op het scorebord. Het gehele podium ging naar thuisland Italy. Giorio Bressanelli won met de 8-jarige Canto (v. Chequille) in 56.17 seconden. Davide Kainich en Ciacomo Casedei volgden op plaats twee en drie.

Jens van Grunsven, Kars Bonhof, Iris Hakvoort, Suus Kuyten,  Jur Vrieling, Frank Schuttert en Michel Hendrix wisten ook foutloos de finish te passeren.

Kijk hier voor alle resultaten.