Nederland maakt goede start met foutloze rit Dubbeldam

Nederland maakt goede start met foutloze rit Dubbeldam
Nederland maakt een goede start in de Stade d'Ornano tijdens de Wereldruiterpelen vandaag. In het moeilijke parcours van parcoursbouwer Frédéric Cottier sneuvelden al verschillende top combinaties, waaronder Doda de Miranda en later ook voor Belgie Jos Verlooy na een val.

Echter laat  topruiter Jeroen Dubbeldam zien wat Nederland komt doen, foutloos springen en vooraan mee doen. Met de geweldig springende Zenith SFN  zet hij een nulronde uit het boekje neer en gaat dan voorlopig aan de leiding.

Lang kon hij niet genieten van het succesje, want na hem springt de Zeed Peder Fredricson met H&M Sibon in 78,86 seconden foutloos door het parcours en neemt daarmee de leiding over.

[caption id="attachment_67313" align="alignleft" width="200"]schwizer springt langs de muur Pius is klaar voor eventing, zelfs smalle hindernissen vormen geen probleem voor deze combinatie.[/caption]

De  en meest opmerkelijke nulrit tot nu toe komt op naam van Pius Schwizer die op plan B moet overgaan wanneer zijn paard Toulago langs de rechtzijde van de muur springt. Zonder nadenken draait Schwizer linksom en weet zo zonder zijn lijn te kruizen het parcours verder foutloos af te leggen.

 Volg hier het springen live via de livestream van NOSsport