Nations Cup Rome: Pakt Italië na 32 jaar weer winst in eigen huis?

Nations Cup Rome: Pakt Italië na 32 jaar weer winst in eigen huis?
Aankomend weekend zal de 85ste editie van het CSIO Rome plaats vinden en dit jaar komt er een bijzonder sterk Italiaans Team aan de start.  Hiermee is de hoop op een thuisoverwinning in de FEI Nations CupTM  voor het eerst in 32 jaar weer in zicht. Maar het zal geen simpele strijd worden want de crème de la crème van de springsport komt in actie op jacht naar de felbegeerde punten om zo een finale plaats voor Barcelona veilig te stellen.

Het amfitheater van Piazza di Siena is geweldige historische plek waar het Italiaanse team een record van 27 overwinningen heeft  behaalt sinds de eerste Nations Cup in 1926.  De laatste was echter met legendarische ruiter Graziano Mancinelli die in 1985 met zijn team won. Maar deze jaar is het team echt in top vorm! En chef d'equipe Roberto Arioldi  droomt dan ook van een overwinning.

Met een sterk team bestaande uit Emilio Bicocchi, Piergiorgio Bucci, Bruno Chimirri en de Lorenzo De Luca, die momenteel zesde op de wereldranking is, hebben ze de papieren in huis om een overwinning te pakken.  Ook reserve Alberto Zorzi is een back-up die vele landen graag in huis hadden gehad.

Toch is de concurrentie ook moordend. Olympische kampioen Rodrigo Pessoa  stelt een sterk Iers team op met Kevin Babington, Shane Breen, Paul Kennedy, Denis Lynch en Shane Sweetnam.

Maar ook Nederland komt op volle sterkte met Jeroen Dubbeldam, Michel Hendrix, Marc Houtzager, Gerco Schroder and Jur Vrieling. Als titelverdediger in Rome maakte de Oranje equipe in La Baule niet zo een goede start Rob Ehrens hoop dat het team zich hier zal herpakken en ze de broodnodige punten in de wacht slepen

Henrik von Eckermann is als "aanvoerder" van het Zweedse team ook van de partij. Hij word versterkt doorr Petronella Andersson, Malin Baryard-Johnsson, Jonna Ekberg and Douglas Lindelow.  Marco Fuste, heeft zijn Spaanse team ook bekend gemaakt en stuurt Eduardo Alvarez Aznar, Sergio Alvarez Moya, Pilar Cordon, Manuel Fernandez Saro en Gerardo Menendez Mieres.

En tot slot zijn het de Fransen die met een tweede plaats in Lummen en winst in La Baule een goede  start maken.  Ook voor Rome laat Philippe Guerdat het niet aan het toeval over en stuurt zijn Olympische team. Het is dus oppassen voor het team bestaande uit Philippe Rozier, Kevin Staut, Penelope Leprevost en Roger Yves Bost. Mathieu Billot gaat mee als reserve.

Kijk hier voor de volledige deelnemerslijst.