Mooiste carrièrezege voor Aniek Diks in Derby van Eindhoven

Mooiste carrièrezege voor Aniek Diks in Derby van Eindhoven
Vier jaar lang bleef een barrage in de Derby van Eindhoven uit, maar vanmiddag werd het massaal toegestroomde publiek aan de Karpendonkse Plas getrakteerd op een drie man sterke finale. Hierin kregen Darragh Kenny en Rob Heyligers beiden een fout op de laatste hindernis. Winston Jumper R (v. Cantos) sprong vervolgens de proef van zijn leven en hield als enige het hout in de lepels met zijn amazone Aniek Diks.

Tweeëntwintig starters waagden zich aan de 1.50m Bouwbedrijf van Grunsven Derby. Met de ‘Devils Dyke’, de Ierse wal en de Derby wal te overbruggen tussen de overige hindernissen door. Henk Linders en zijn team bouwden een proef van formaat, waarin geen enkele combinatie foutloos bleef. Met ieder acht strafpunten op het scorebord, eindigden Leopold van Asten en Brit Samuel Hutton respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Met ieder vier fouten op het scorebord was het de taak aan twee Brabanders en een Ier om de strijd te beslechten. Ier Darragh Kenny zag een Derby-overwinning vervliegen door een vallende balk op de laatste hindernis. Diens paard is in eigendom van zijn vriendin Jessica Mendoza, de amazone die in 2014 de Derby van Eindhoven won.

Rob Heyligers zijn finish kende hetzelfde lot als dat van Kenny. Tot teleurstelling van het publiek en de Astense ruiter tikte ook goedgekeurde Z-hengst Cassius Clay VDV Z (v. Calvino Z) de paal van de VDL Groep hindernis naar beneden.

Voorafgaand aan het slotstuk voorspelde Diks nog dat Kenny zou winnen. Dolgelukkig was de amazone, die donderdag de Derby-tour al won, en vandaag onder toeziend ook van de fokker en nog altijd eigenaar van Winston Jumper R de mooiste zege uit haar carrière binnensleepte.

Foto: Digishots