Moniek Banens in de prijzen in éénster GP Luik

Moniek Banens in de prijzen in éénster GP Luik
De éénster Grote Prijs in Luik bleef in eigen land.  Het 1.35m parcours had in totaal 44 combinaties aan de start.  Slechts twee duo's noteerden een dubbele foutloze omloop. Beiden op eigen terrein. De Nederlandse Moniek Banens klasseerde zich voor de barrage met de AES-ruin, Wise Huy (v. Royalty B). Na twee springfouten stelde de combinatie zich uiteindelijk tevreden met de zesde plaats.

Sebastien Vigneron snelde daarbij naar de overwinning. In het zadel van de 18-jarige sBs-hengst, Paloubet du Chateau (v. Baloubet du Rouet) hield hij Laurie Leonard nipt op afstand.

Leonard zadelde de 9-jarige SF-merrie, Vesta d'Ouilly (v. Quality Touch) op voor het parcours. De snelste tijd werd genoteerd door Konstantin Zolin. De Oekraïnse ruiter was ruim één seconde sneller als Vigneron. In het zadel van de BWP-ruin, Hending van de Bresser (v. Carabas vd Wateringhoeve)  noteerde de combinatie één springfout en uiteindelijk een derde plaats.

Lena Leonard (Gloria vh Kluizebos, v. Contact vd Heffinck) en Leinny Lenchant (Isy Boy de l' Espoir) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten