Michel Hendrix en zijn Baileys knap vijfde te Aken

Michel Hendrix en zijn Baileys knap vijfde te Aken
Zonet verschenen op de grote graspiste van Aken de springruiters  aan de start. Het parcours stond op een hoogte van 1.55m en liep doorheen de ganse piste. Van de 31 starters kwamen er 15 terug voor de winnende ronde.

Lange tijd leek de winst naar Nederland te gaan maar dat was buiten de Duitse Christian Ahlmann en zijn schimmel Caribis Z ( Caritano Z) gerekend. Dit duo reed zijn barrage met het mes tussen de tanden. Christian draaide zijn Caribis Z overal kort voor en vanuit de wending sprong zijn hengst over de imposante hindernissen. De winst grepen ze in de wending naar hun laatste oxer. Daar bleef Christian galopperen en klokte zo af in 44.33 seconden. Steve Guerdat moest tevreden zijn met de tweede plaats. Ook al werd het verschil na de komma bepaald. Steve haalde met Ulysse des Forets ( Col Canto) de eindstreep in 44.54 seconden. De jonge Bertram Allen deed beroep op de kwaliteiten, de ervaring en de snelheid van zijn Molly Malone V ( Kannan). In zijn gekende snelle stijl scheurde ze door het parcours. Lange tijd lagen ze op winnaarskoers maar in de laatste wending lieten ze het liggen. Ze klokte af op 44.81 seconden. De tweede Zwitserse ruiter in de top 5 was Nadja Peter Steiner met zijn Celeste 26 ( Casall ASK). Nadja Peter kruiste de eindmeet 2 seconden later dan de winnaar. De man die lange tijd aan de kop van het klassement stond, de Nederlander Michel Hendrix met zijn Baileys ( Indoctro) vinden we op de vijfde plaats terug. Zijn 48. 57 seconden waren dus duidelijk voor verbetering vatbaar. Net buiten de top 5 valt Harrie Smolders met zijn Hos d'O ( Tlaloc la Silla). Ze reden een foutloze ronde in 49.13 seconden. Marc Houtzager vinden we met Sterrehof's Baccarat ( Padinus) op de 13de plaats na 1 springfout.

Morgen wordt de " The Grand Prix of Aachen" verreden. De kaarten zijn geschut. Alle starters maken kans om hun naam op de muur te zien verschijnen. Duimen voor onze landgenoten die in vorm verkeren.

Klik hier voor de uitslag.