Michael Whitaker voorop in Madrid

Michael Whitaker voorop in Madrid
In Madrid werd het tijdens de avondrubriek uiteindelijk een spannende strijd die topsport van de bovenste plank aanbood. De 1.55m hoofdrubriek, die tevens telde als kwalificatie voor de Grote Prijs, kwam op naam te staan van Michael Whitaker in het zadel van de 11-jarige AES-merrie, Jb's Hot Stuff.

Op de rug van de Locarno 62-dochter snelde Whitaker naar de overwinning in 52,84 seconden. Hij bleef zo net geen seconde voor op Henrik von Eckermann met de 10-jarige Chacanno (v. Chacco-Blue). De Zweed klokte foutloos af in 53,68 seconden.

Ludger Beerbaum vervolledigde het podium met de 14-jarige Contender-dochter, Chiara.

Frankrijk kleurde verder de top vijf. Roger Yves Bost (Sydney Une Prince, v. Baloubet du Rouet) en Aldrick Cheronnet (Tanael des Bonnes, v. Watch Me*hoy) haalden een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

In totaal haalden 14 combinaties de eindmeet van deze 1.55m rubriek op tijd foutloos. Ook Niels Bruynseels hield het hout in de lepels. Samen met Wim MAlisart's 11-jarige Zangersheide-merrie, Cas de Liberte (v. Cracky Z) strandde Bruynseels uiteindelijk net buiten de prijzen op de 13de stek.

Klik hier voor de resultaten