Michael Whitaker springt naar de winst in Liverpool

Michael Whitaker springt naar de winst in Liverpool
Gisteren kwalificeerde Sanne Thijssen zich alsnog voor de ultieme barrage in de 1.50m rubriek van de Nieuwjaarsshow in Liverpool. Thijssen finishte met één springfout wat haar van de top vijf weg hield. Met de 9-jarige Zangerhseide gefokte Celine M Z (v. Crusador) strandde ze op de zevende plaats. De Britten kregen wel een verdiende thuiswinnaar terwijl Michael Whitaker naar de winst snelde in de Echo Arena.

Op de rug van de AES merrie Jb's Hot Stuff (v. Locarno) kruiste Whitaker de eindmeet in 33,56 seconden. Robert Smith en Ilton (v. Dulf van den Bisschop) deden hen best en kwamen dichtbij na een finish in 34,21 seconden. Italië's Emanuele Gaudiano strandde eerder al op het podium. Ook ditmaal maakte hij het podium af met Chalou.

De Britse Louise Saywell won eerder deze week al een hoofdproef. Ditmaal volgde ze Gaudiano op op de vierde plaats met Cordalis 7. Whitaker verklaarde enorm tevreden te zijn met de winst. "Mijn paard deed alles wat ik vroeg. Ze voelde enorm comfortabel aan en leek geen enkel probleem te hebben met de proef."

"Al na de eerste ronde voelde ik dat ik alles op alles kon zetten," verklaart Whitaker. "Ik ben er gewoon voor gegaan en heb de risico's die ik kon nemen genomen."