Michael Whitaker snelt naar hoofdwinst in Gothenburg

Michael Whitaker snelt naar hoofdwinst in Gothenburg
De 1.50m hoofdrubriek op de wereldbeker wedstrijd in Gothenburg kwam gisteravond op naam van de Britse springruiter, Michael Whitaker in het zadel van JB's Hot Stuff (v. Locarno 62). Samen met de AES-merrie snelde Whitaker naar de overwinning in 66,11 seconden. Het duo bleef zo ruim één seconde voor op Marcus Ehning.

Op de rug van zijn vertrouwde Cornet Obolensky-zoon, Cornado NRW bleef Ehning landgenoot Daniel Deusser met Cassini bay (v. Cassini I) voor. Ehning kruiste de finish in 67,73 seconden terwijl Deusser zijn parcours veilig afwerkte in 70,52 seconden.

Ook Francois Mathy Jr. haalde nog de prijzen in deze 1.50m hoofdrubriek. Met onder het zadel Uno de la Roque (v. Numero Uno) haalde Mathy de eindmeet in 69,92 seconden. Het duo tikte onderweg één balk uit de lepels en strandde zo op de twaalfde plaats.

De top vijf  van het parcours werd afgewerkt door Max Kühner op vier en Malin Baryard-Johnsson op vijf. Kühner zadelde daarbij Cornet Kalua (v. Cornet Obolensky) op. De Zweedse amazone, Baryard rekende op de 12-jarige Robin Z-dochter, H&M Cue Channa 42. In totaal hielden negen van de 35 starters het foutloos.

Klik hier voor de resultaten