Michael Greeve en Sander Geerink laten van zich horen in Herning

Michael Greeve en Sander Geerink laten van zich horen in Herning
In het Deense Herning werd deze avond nog een CSI3* 1.45m proef gesprongen. Deze proef tegen de klok telde meteen ook mee voor de Longines Ranking. Deze ochtend wist Sander Geerink zich al in de kijker te rijden en ook nu lieten de Oranje ruiters van zich horen op de Herning Horse Show.

De winst ging naar Zweden. Olympisch zilver medaillist Peder Fredericson reed met de elfjarige merrie H&M Flip's Little Sparrow (v. Cardento) foutloos door het parcours in een tijd van 51.48 seconden. Hij was zo ruim twee seconden sneller dan de Duitser Felix Hassman. Hassmann bleef met de vosse hengst Balzaci (v. Balou du Rouet) eveneens foutloos, maar dan in een tijd van 53.90 seconden. Michael Greeve maakte de top drie compleet met de KWPN'er Eurohill's Africa (v. Guidam). Dit duo hield de nul op het scorebord in 54.17 seconden.

Sander Geerink met Robinson (v. Rubert R) en Soren Pedersen met Tailormade Chaloubet (v. Chacco-Blue) vervolledigden de top vijf. Zij finishten in respectievelijk 54.50 seconden en 54.81 seconden.

Patrik Spits klasseerde zich met de achtjarige merrie Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) op een negende plaats. Spits verloor op hindernis twee zijn stijgbeugel, maar wist toch foutloos de finish te halen in 55.48 seconden. Nog niet zo lang geleden wist deze combinatie nog te winnen in Lier en Mechelen.

Klik hier voor de resultaten.