Mexico wint eerste Nations Cup van het jaar

Mexico wint eerste Nations Cup van het jaar
De tweede week van de Palm Beach Masters werd afgesloten met de eerste FEI Nations Cup van het jaar. Onder begeleiding van Stanny Van Paesschen sprong het Mexicaanse springteam naar de overwinning.




QUICK RESULTS
1. Mexico
2. Israel
3. USA




Twee combinaties hielden over beide omlopen het hout in de lepels bij het Mexicaanse team. Eugenio Garza Perez rekende daarbij op Jos Verlooy's voormalige Va Vite-zoon, Victer Finn DH Z. Ook Manuel Gonzalez Dufrane noteerde een dubbel nulronde met de 12-jarige merrie, Hortensia van de Leeuwerk (VDL Corland).

In het zadel van de 12-jarige KWPN-ruin, Cor Bakker (Colandro) sprong Fernando Martinez Sommer in beide omlopen vier punten bijeen. Juan Jose Zendejas Salgado sprong in de tweede ronde met Tino la Chapelle (Mylord Carthago) acht punten bijeen. Met een totaal van vier punten bleef het Mexicaanse springteam voor op Israel.

Enkel Daniel Bluman sprong over beide omlopen foutloos voor het Israelische team. Bluman rekende daarbij op de 11-jarige Ladriano z (Lawito). Met negen punten bleef Israel voor op het thuisland, Amerika.

Uitslag