Megan Laseur en Stefanie Heins vieren feest in Oliva

Megan Laseur en Stefanie Heins vieren feest in Oliva
Opnieuw hebben de Nederlandse combinaties zich laten opvallen tijdens de tweede week van de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva Nova.
Bij de zesjarigen sprong Cameron Hanley naar de overwinning met de Ierse-merrie, Cooley In Time (Siec Livello x Coevers Diamond Boy). De combinatie snelde naar de overwinning in 31,22 seconden en bleef zo nipt voor op Megan Laseur.

Laseur gooide roet in het eten voor Hanley. Bijna had hij zowel de overwinning als tweede plaats opgeëist. Laseur zadelde de KWPN-merrie, G Laloma Tag (v. Vleut) op voor de proef. Na een finish in 32,01 seconden bleef ze Cameron Hanley met Esi Toulouse (v. Siec Livello) voor.

De top vijf werd afgewerkt door Loli Mytilineou (Glen Moray) op vier en Niklaus Schurtenberger met Lireu (v. Leglos) op vijf.

Nederlanders vallen op bij vijfjarigen.

Bij de vijfjarigen kleurde Portugal de overwinning. Rodrigo Sampaio Peixoto en de Rexito Z-dochter, Nice Pearl du Courtils sprong naar de overwinning. Het duo bleef zo Harold Megahey met zijn KWPN-merrie, Haranka (v. Captain Cooper) voor. Megan Laseur werkte het podium af met How Do You Do (v. Sam R.).

Ook Stefanie Heins en de Clinton-dochter, Happy Solier plaatste zich voor de barrage. Heins sprong foutloos rond naar de zesde stek.

Bij de zevenjarigen wist de Zwitserse Faye Schoch  met Celina IX (v. Canstakko)  de concurrentie achter zich te houden. Opnieuw haalden Stefanie Heins en Megan Laseur de prijzen. Heins zadelde daarbij Contara 15 (v. Conthargos) op voor het parcours. Na één springfout plaatste ze zich op de achtste plaats. Laseur strandde op de 12de stek met de Echo van 't Spieveld -zoon, Kastello.

Klik hier voor de resultaten