McLain Ward wint eerste GCT manche van 2014

McLain Ward wint eerste GCT manche van 2014
De eerste manche van de Global Champions Tour werd gewonnen door McLain Ward. Het publiek in Antwerpen, dat massaal aanwezig was, kreeg 5 combinaties terug in de barrage die na twee omlopen foutloos wisten te blijven.

De Amerikaan McLain Ward ging met Rotchild in een tijd van 37:12 seconden door de finish. Voormalig Europees kampioen Rolf Göran Bengtsson lijkt ook weer helemaal terug te zijn. Hij reed Casall ASK foutloos door de barrage in een tijd van 37:33 seconden.
Constant Van Paeschen kwam nog aardig in de buurt met Citizenguard Toscan de Sainte, maar zijn tijd van 37:93 seconden was net niet snel genoeg.

Precies een jaar geleden werd Primeval Dejavu nog Nederlands kampioen met Gertjan Bruggink, nu sprong hij naar de 4e.plaats met zijn nieuwe ruiter Bassem Hassan Mohammed.

In die tweede ronde kreeg Marc Houtzagereen springfout met Sterrehof's Uppity  waardoor uiteindelijk nog net de 10e plaats mee pakken tijdens deze eerste Global Champions Tour wedstrijd. Harry Smolders liep helaas tegen een balk tegen aan halverwege de eerste omloop met Enjoy Louis.

Klik hier voor de uitslag.