McLain Ward wint 45 000 dollar hoofdprijs in Wellington met Hija van Strokapelleken in 5* Wellington

McLain Ward wint 45 000 dollar hoofdprijs in Wellington met Hija van Strokapelleken in 5* Wellington
De Amerikaan McLain Ward heeft vandaag de eerste plaats gepakt in de FEI 5* WEF Challenge Cup Round in Wellington. Dat deed hij met de elfjarige BWP-merrie Hija van Strokapelleken, een dochter van Calido I gefokt door André Van den Nest uit Denderleeuw. Tot de vorige ruiters van de merrie behoren onder andere kleppers als Roger Yves Bost en Pénélope Leprevost. Met deze eerste begon Hija haar nog jonge carrière. Bost stuurde haar naar de overwinning in de proeven voor jonge paarden in Rotterdam en Dinard.

Leprevost bracht de jonge merrie op hoger niveau succesvol uit. In mei 2016 wonnen ze de driesterren Grand Prix van Le Touquet. McLain Ward brengt de schimmelmerrie sinds begin dit jaar uit.

Op de tweede plaats volgde Daniel Coyle met Cita in deze proef. Hij was een seconde trager dan de 35,2 seconden van Ward. Jessica Springsteen en RMF Swinny Du Parc werden derde, vlak voor Juan Jose Zendejas Salgado en Tino La Chapelle. Caspar 213 sprong onder Danielle Goldstein naar de vijfde plaats.

Klik hier voor het volledige resultaat.