Marlou Kouters springt dapper naar de overwinning op KNHS Indoor kampioenschappen

Marlou Kouters springt dapper naar de overwinning op KNHS Indoor kampioenschappen

Vandaag, zaterdag 23 maart, staat het KNHS Indoorkampioenschap 2019 geheel in het teken van de springpony’s. De beste combinaties strijden om de titels in de klassen L, M, Z en ZZ.





In de eerste rubriek van de dag waren het de Cat. A/B pony’s die van start gingen in het L-springen. Van de 19 starts bleven er 15 foutloos en die mochten daarmee door naar de barrage. In die barrage ging het hard, heel hard. Onder luide aanmoedigingen van het publiek toonden veel pony’s hoe trouw ze zijn.

De titel ging naar de tienjarige Marlou Kouters met haar 19-jarige troef Peggy. Marlou is de derde van de zusjes Kouters die leert rijden op de trouwe, dappere Meggy. De amazone straalt van oor tot oor, na haar winnende rit. “Ik rijd nu twee jaar met haar, we hebben al heel veel gewonnen, maar nog nooit het kampioenschap in Ermelo

Ook M & M, die met Jezebel Visser tweede werd in het kampioenschap heeft er al heel wat rondjes op zitten met haar 22 jaar.
Andere oude getrouwe in de baan waren onder meer 24-jarige Chester van Faye Louise Vos, de 21-jarige Maxi van Merel van Dongen, de 26-jarige Lullaby van Every van Giersbergen, de 21-jarige Tomahawk van Lisa Schröder en Tweety van Joy Neuman en de 26-jarige Sultan van Lieke op het Veld. Voor deze laatste was het de laatste wedstrijd, hij mag nu met pensioen.

Klasse L cat. A/B Harry's Horse prijs
Goud Marlou Kouters (Kruisland) - Peggy, 0/0/30.89 sec
Zilver Jezebel Visser (Geldrop-Mierlo) - M & M, 0/0/31.83 sec
Brons Lynn van Lierop (Asten) - Meladelle's Bona Dea, 0/0/32.75 sec

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn live te volgen via ClipMyHorse.

Kijk hier voor het programma.

Klik hier voor alle uitslagen.