Margie Engle wint nu ook de CSI4* Grote Prijs in Wellington

Margie Engle wint nu ook de CSI4* Grote Prijs in Wellington
Nadat Margie Engle de hoofdrubriek op vrijdag won, schreef de Amerikaanse legende ook de CSI4* Grote Prijs in Wellington op haar naam. Enkel Engle wist het parcours van Anthoy d'Ambrosio tot tweemaal foutloos af te werken. Samen met de 14-jarige Cafe au Lait-zoon, Royce sprong de Amerikaanse zo naar de overwinning.

De Canadese Susan Horn volgde op de tweede plaats in het zadel van haar vertrouwde schimmel merrie, Lilly Fee (Limbus). Horn klokte af in 60,14 seconden, wat resulteerde in één tijdsfout. "De laatste tijd heb ik niet zoveel parcours gereden," vertelt Engle. "Enkele grote wedstrijden, maar daarbuiten niets. Telkens heb ik kunnen rekenen op Dicas, hierdoor heb ik Royce redelijk kunnen sparen."

"Royce voelt al een gehele week goed aan. He was echt gebrand op de overwinning, ik voelde dat in de barrage, waar hij nog beter sprong als in de basis."

Samen met de Quintender 2-zoon, H5 Quintol strandde Eduardo Menezes op de derde plaats. Met één springfout in 49,32 seconden bleef het duo Nicholas Dello Joio met de KWPN-merrie, Sweet Tricia (Berlin), voor. Kent Farrington vervolledigde de top vijf met de negenjarige Bacardi OLD-zoon, Baltic Star 2.