Marcus Ehning is collega's te snel af in Rolex Grand Prix van Genève, Smolders knap vijfde

Marcus Ehning is collega's te snel af in Rolex Grand Prix van Genève, Smolders knap vijfde
Een totaal van elf combinaties zagen we terug voor de barrage vanmiddag van de Rolex Grand Slam. De Grand Prix op vijfsterren niveau over een hoogte van 1m60 werd op naam geschreven door Marcus Ehning en Pret A Tout. Hoe dat tot stand kwam lees je onder de Quick Results. Een mooi moment nadat de laatste deelnemer in de barrage over de finish kwam was het Steve Guerdat die Ehning enthousiast op sportieve manier feliciteerde met zijn overwinning.

Lees verder onder de Quick Results:

Quick Results:


























































1 12 Pret A Tout - SF
Gelding \ Chestnut \ 2003 \ Hiram Chambertin x Stew Boy
Marcus Ehning
Marcus Ehning, Ruth Krech


GER
0.00
See the video
0.00
See the video
0.00 38.41
2 98 Albfuehren´s Bianca - SWB
Mare \ Bay \ 2006 \ Balou du Rouet x Cardento
Steve Guerdat
Hofgut Albführen GmbH, Steve GUERDAT


SUI
0.00
See the video
0.00
See the video
0.00 38.86
3 1 Balou du Reventon - OS
Stallion \ Bay \ 2006 \ Cornet Obolensky x Continue
Darragh Kenny
Ann Thompson


IRL
0.00
See the video
0.00 0.00 39.38
4 74 Espoir - BWP
Gelding \ Bay \ 2004 \ Surcouf de Revel x Laudanum XX
Pieter Devos
Devos Stables, Euro Equitation Bvba


BEL
0.00
See the video
0.00 0.00 39.89
5 100 Don VHP Z N.O.P. - ZANG
Stallion \ liverChestnut \ 2004 \ Diamant de Semilly x Voltaire
Harrie Smolders
Copernicus Stables LLC


NED
0.00
See the video
0.00
See the video
0.00 42

 

Harrie Smolders rijdt een voorzichtige ronde met zijn Don VHP Z. De oxer wordt aangetikt maar blijft gelukkig liggen. De snelste tijd zullen ze niet neerzetten maar wel een foutloze ronde in een tijd van 42.32 seconden. Voor hem wordt het nu afwachten waar dit resultaat hem zal brengen met een top deelnemersveld dat nog in de ring zal komen.

Marcus Ehning zet met zijn Pret A Tout de eerste foutloze ronde neer na een aanval op de tijd van Scott Brash. Hij gaat over de finish in een tijd van 38.41 seconden en neemt daarmee voorlopig de leiding.

Dan is het Nicola Philippaerts die zijn H&M Chilli Willi de aanval laat inzetten. Er wordt scherp gereden en de combinatie neemt de nodige risico's. Helaas gaat het dan mis op de b combinatie van de dubbel waar Chilli Willi de voorbenen niet voldoende optilt. Zij eindigen in 39.87 seconden met 4 strafpunten.

Steve Guerdat doet een aanval op de tijd van Ehning met zijn Albfuehren´s Bianca en ondanks een supersnelle ronde komt niet aan de tijd van de Duitser. Hij finisht met 38.86 seconden.

Darragh Kenny laat Ehning een nagelbijtende ronde zien. Hij heeft met Balou du Reventon het geluk van de Ieren aan zijn zijde. De a combinatie van de dubbel word namelijk fiks getoucheerd maar blijft wonderwel liggen. Hij finisht net onder de tijd van Ehning in39.38 seconden.

Dan is het nog Pieter Devos die het kan gaan doen als laatste starter in de barrage. Met Espoir is echter al snel duidelijk dat de combinatie ietwat voorzichtig springt vandaag en daardoor de tijd niet gaat halen. Toch blijven ze keurig foutloos met 39.89 seconden op de klok. Gezien de vele fouten die er gemaakt werden in deze barrage was dit wellicht de juiste inzet van Devos.

De winst gaat dus naar Marcus Ehning met de Hiram Chambertin zoon Pret A Tout in die fantastische tijd van 38.41 seconden. Hij blijft zo Steve Guerdat voor die Albfuehrens Bianca (v. Balou du Rouet) naar de tweede plaats stuurde in 38.86 seconden. Darragh Kenny eindigde met een klein beetje Iers geluk met Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky) op de derde plaats in 39.38 seconden.

De vierde plaats was er voor Pieter Devos met Espoir de BWP-er uit Surcouf de Revel in 39.89 seconden en ook Harrie Smolders zijn strategie pakte uit in een top vijf notering met Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly).

Resultaten