Marc Houtzager vijfde in Grote Prijs van Hagen

Marc Houtzager vijfde in Grote Prijs van Hagen
Marc Houtzager wist zich vanmiddag op Horses and Dreams in het Duitse Hagen in de top 5 van de afsluitende Grote Prijs te klasseren. In de afsluitende rubriek was het Emanuele Gaudiano die voor de zoveelste keer dit weekend op de hoogste trede van het podium klom.

Twaalf combinaties kwamen terug in de barrage waar snelheidsduivel Gaudiano met zijn AES hengst Caspar 232 (v. Berlin) in 50.30 seconden de snelste tijd op de klok wisten te toveren. Oosterijker Christian Rhomberg liet de Italiaan nog wel even zweten met een rit waarin hij met Saphyr des Lacs (v. Mr. Blue). 0.6 seconden later over de eindstreep kwam.

De Oostenrijker Christian Rhomberg kwam met Saphyr des Lacs (v. Mr. Blue) gevaarlijk dichtbij, maar moest 0.6 seconden toegeven op de tijd van Gaudiano waardoor hij tweede werd. Markus Beerbaum wist het thuispubliek te trakteren met een podium plaats. Hij eindigde met Comanche 28 (v. Coupe de Coeur) op de derde plaats na een rit van

Houtzager, die in Mierlo nog Nederlands Kampioen werd, bewees wederom waarom hij zich de titel liet aanmeten. Met een in vorm verkerende Sterrehof’s Baccarat (v. Padinus) sprong hij in 51.23 seconden naar de vijfde plaats. Vlak voor hem eindigde de Zweed Douglas Lindelöw. Die was met de Cardento-zoon Zacremento slechts één tienden van een seconden sneller.

Wout-Jan van der Schans en Gert Jan Bruggink kwamen ook terug in de barrage, maar wisten daar geen topnotering neer te zetten. Van der Schans werd met met Capetown (v. Oklund) negende na één springfout. Terwijl Bruggink ent Connelly 2 (v. Calvados Z) twaalf strafpunten kregen en twaalfde werden.

Kijk hier voor alle resultaten.