Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten imponeren in Play-Offs selectie Praag

Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten imponeren in Play-Offs selectie Praag
Er staat heel wat op het spel in Praag. De beste vier teams van de Global Champions League kwalificeren zich rechtstreeks voor de rubriek morgen. De overige reden hun eerste kwalificatie vandaag in het ietwat krappe O2 stadium. (Lees verder Quick Results)




QUICK RESULTS

  1. PARIS PANTHERS - 4

  2. DOHA FURSAN QATAR - 5

  3. SHANGHAI SWANS - 8






In deze eerste kwalificatie haalde de Paris Panthers de overwinning. Het team werd in Praag vertegenwoordigd door Yuri Mansur met Dirk Cox' 10-jarige Verdi-dochter, Ibelle ASK. Darragh Kenny vervolledigde het team met de 12-jarige Balou du Reventon (Cornet Obolensky). Kenny werkte daarbij het parcours foutloos af. Gregory Wathelet  en MJT Nevados S hielden ook het hout in de lepels.

De Doha Fursan Qatar volgde op de tweede plaats. Daarbij kwam Sheikh Ali Al Thani tweemaal aan de start met de 9-jarige Balou du Rouet-zoon, Sirocco. Het duo noteerde over twee omlopen vijf punten. Teamgenoot, Bassem Mohammed werkte het parcours foutloos af met Gunder (Thunder vd Zuuthoeve). Daniel Deusser bracht de Shanghai Swans een derde plaats met zijn 11-jarige Calisto Blue (Chacco Blue). Teamgenoot Shane Sweetnam tikte twee balken uit de lepels met Main Road (Heartbeat). Pius Schwizer en Living the Dream werkten ook het parcours foutloos af voor de Shanghai Swans.

Marc Houtzager zorgde met Sterrehof's Calimero (Quidam de Revel), samen met Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot (l'Arc de Triomphe) voor een vierde plaats. Ook Maikel van der Vleuten tikte één balk uit de lepels met Verdi TN (Quidam de Revel).

Resultaten