Marc Houtzager en Harrie Smolders grijpen prijzen in Aken

Marc Houtzager en Harrie Smolders grijpen prijzen in Aken
In totaal waagden 53 combinaties hun kans in de Prize of North Rhine-Westphalia op het CHIO in Aken. Het leek een 'dubbele' proef te zijn. Hoewel niet minder dan 18 combinaties zich kwalificeerden voor de barrage, gaven ook acht duo's de strijd voor het einde op.

McLain Ward en de 16-jarige sBs-ruin, Rotschild (v. Artos) was één van die combinaties. De ruin zakte door het rechter voorbeen bij de landing. Hierdoor staakte het duo noodgedwongen de strijd.

Zowel Marc Houtzager als Harrie Smolders noteerden één springfout tijdens de tweede omloop. Marc Houtzager en de KWPN-ruin Sterrehof's Baccarat (v. Padinus) strandde zo op de tiende plaats. Harrie Smolders volgde op de elfde plaats met zijn BWP-hengst, Emerald N.O.P.

Uiteindelijk was het Kent Farrington die met de KWPN-ruin, Uceko (v. Celano) naar de overwinning sprong. Farrington klokte foutloos af in 46,65 seconden en bleef zo Christian Ahlmann met zijn 17-jarige hengst, Taloubet Z (v. Galoubet A) voor. Ahlmann kruiste de finish in 47,14 seconden en ging met zijn tweede plaats landgenote Simone Blum voor.

Blum zadelde DSP Alice (v. Askari) op voor het parcours en finishte de barrage zonder het hout aan te raken. De top vijf werd verder afgewerkt door Lorenzo de Luca (Limestone Grey) op vier en Andreas Kreuzer (Calvilot, v. Calvaro Z) op vijf.

Klik hier voor de resultaten