Marc Houtzager derde in Kampioenschap van Donaueschingen

Marc Houtzager derde in Kampioenschap van Donaueschingen
In het Duitse Donaueschingen stond er zojuist het Kampioenschap van Donaueschingen op het programma. Deze driesterren rubriek werd verreden op een hoogte van 1m50 en de titel ging naar de Duitse amazone Janne Friederike Meyer-Zimmermann die hier met haar Buettners's Minimax (v. Cornado I) naar een snelle tijd wist te rijden van 32.70 seconden in de barrage.

Slechts zeven combinaties wisten de barrage te behalen, waarbij er een tweede plaats volgde voor de thuis rijdende Rolf Moormann en zijn Samba de Janeiro (v. Stolzenberg)  met wie hij een tijd noteerde van 34.19 seconden. Voor Nederland was het Marc Houtzager die op het podium mocht plaats nemen met zijn Edinus. Samen met deze achtjarige Padinus nakomeling wist hij namelijk een nette foutloze ronde neer te zetten in 34.65 seconden.

De Zwitser Pius Schwizer voltooide met zijn Cortney Cox (v. Carlo) in 35.39 seconden zijn parcours wat hem de vierde plaats opleverde. Het was vervolgens de Duitser Daniel Engbers die de top vijf completeerde door met zijn Evening Black (v. Escudo) naar een tijd te rijden van 36.85 seconden.

Robert Vos wist in het zadel van Don Gretzky (v. Corlensky) naar de elfde plaats te rijden. Hij verliet na de eerste omloop de ring met 4 strafpunten en 67.36 seconden op de klok.

Klik hier voor alle resultaten