Marc Bettinger wint eerste kwalificatiewedstrijd zevenjarigen in Lanaken

Marc Bettinger wint eerste kwalificatiewedstrijd zevenjarigen in Lanaken
In het Belgische Lanaken op het terrein van Zangersheide werd er vanmorgen gestart met een rubriek voor de zevenjarigen. Op een hoogte van 1.40m kwamen maar liefst 187 deelnemers in de ring om aan deze finale en eerste kwalificatiewedstrijd voor het World Breeding Jumping Championship mee te doen.

De winst ging naar de Duitser Marc Bettinger die hier met zijn jonge talentvolle merrie Celina IX (v. Castakko) naar de overwinning wist te rijden. Hij reed in dit twee-fasen parcours naar een tijd van 29.32 seconden. Voor de Ier Gerard O'Neill was er een tweede plaats met Castlefield Vegas (v. Cassino) met wie hij hier rondkwam in 30.21 seconden. Ook Charlotte Bettendorf wist zich voor Luxemburg op het podium te rijden, door haar Chicca 52 (v. Calido I) naar een tijd van 30.56 seconden te sturen.

Het was vervolgens Victor Bettendorf die zich op de vierde plaats aansloot. Met zijn Candy Blue (v. Chacco-Blue) wist hij naar een tijd te rijden van 31.05 seconden en bleef daarmee voor op de Brit Joe Clee die de top vijf wist te completeren met Kafka vd Heffinck. Deze BWP nakomeling van Calvaro liet ook een mooie foutloze ronde zien in 31.10 seconden.

Het beste Nederlandse resultaat kwam van Joy Lammers die met haar KWPN-er Froukittaire (v. Emilion)  naar de 26e plaats wist te rijden. De combinatie zette een foutloze ronde neer in een tijd van 33.12 seconden.

Klik hier voor alle resultaten

 

Foto: Marc Bettinger en Bacardi - Zangersheide