Maikel Van der Vleuten wint opnieuw op de Dutch Masters

Maikel Van der Vleuten wint opnieuw op de Dutch Masters
Een totaal van vijftien combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de Audi hoofdrubriek op de Dutch Masters.  Uiteindelijk zette Maikel van der Vleuten zijn goede vorm verder met een overwinning.




QUICK RESULTS
1. Maikel van der Vleuten - Dana Blue
2. Christian Ahlmann - Dominator 2000 Z
3. Niels Bruynseels - Utamaro D Ecaussines




Drie van duo's beslisten alsnog niet aan de start te komen in de tweede fase. Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love), Pieter Clemens (Icarus) en Willem Greve (Zypria S) hielden de paarden op stal voor de tweede omloop. Eerste aan de start in de barrage was Daniel Deusser met zijn 14-jarige Cornet Obolensky-zoon, Cornet d'Amour.  Het duo besloot met twee springfouten en zette zo de toon.

Doron Kuipers zorgde voor vreugde in de tribunes  en plaatste meteen de eerste foutloze omloop. Op de rug van zijn 11-jarige Charley (Calido I) klokte hij foutloos af in 42,01 seconden. Kevin Staut volgde aan de start  en verbeterde de tijd meteen met onder het zadel Calevo 2 (Casall). Niels Bruynseels deed het nog beter.

Samen met Utamaro d' Ecaussines (Diamant de Semilly) klokte Bruynseels foutloos af in 41,11 seconden en greep zo de leiding. Met net geen vier seconden verschil wist Maikel van der Vleuten de tribunes te laten daveren. Samen met Dana Blue (Mr Blue) nam Van der Vleuten zo de leiding over.

Christian Ahlmann volgde met zijn Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly) maar wist net niet de tijd te verbeteren en volgde zo op een tweede plaats.

Uitslag