Maikel Van der Vleuten springt zich in de prijzen

Maikel Van der Vleuten springt zich in de prijzen
Het was een schitterende 1.55m proef dat de avond afsloot in Doha. De vijfster proef zag slechts acht  combinaties aan de finish met een foutloze barrage. Van der Vleuten stond een korte tijd aan kop maar moest uiteindelijk de Zwitserse springruiter, Martin Fuchs voorlaten. Fuchs en de 10-jarige KWPN-hengst, Chaplin (v. Verdi) kruiste de eindmeet in 36,91 seconden.

Niels Bruynseels en de 11-jarige BWP-merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reve) noteerde daarbij een tijd van 37,47 seconden. Pieter Devos kwam als laatste aan de start in de barrage. Op de rug van de 12-jarige KWPN-ruin Apart (v. Larino) klokte hij foutloos af in 37,64 seconden en vervolledigde zo het podium. Apart werd vroeger nog uitgebracht door Devos' echtgenoot Caroline Poels-Devos.

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C (v. Indoctro) strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Met deze Indoctro-merrie won Van der Vleuten vorig jaar nog de internationale Grote Prijs van Amsterdam. Eerder dit jaar strandde het duo ook op de tweede plaats in Bordeaux's 1.50m proef. Hong Kong's Grand Prix-winnaar, Christian Ahlmann werkte de top vijf af met de Zangersheide gefokte Caribis Z  (v. Caritano).

Vorige zomer sprong Lorenzo de Luca de ene na de andere overwinning bij elkaar in het zadel van de 11-jarige ruin Limestone Grey (v. Try-Time). Na een matige start van het internationaal seizoen dit jaar sprongen zich ook vandaag in de kijker met een zesde plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN