Maikel Van der Vleuten snelt naar de overwinning in Helsinki

Maikel Van der Vleuten snelt naar de overwinning in Helsinki
Deze middag staat de tweede manche van het wereldbeker seizoen voor West-Europa op de agenda in Helsinki. Als opwarmer sprongen de wereldbeker ruiters rond de middag de 1.45m Longines Ranking proef. Maikel Van der Vleuten snelde daarbij naar de overwinning.

Van der Vleuten nam net geen drie seconden voorsprong op Luca Maria Moneta. In het zadel van de 9-jarige KWPN-merrie, Dana Blue (v. Mr. Blue) klokte Maikel foutloos af in 53,62 seconden. De Italiaanse springruiter Luca Maria Moneta volgde met de Cavalor Cumano-zoon, Neptune Brecourt. Het duo stopte de klok op 56,37 seconden.

Gisteren won Steve Guerdat nog de Grand Prix in Helsinki. Ditmaal zette hij zijn vorm verder met een derde plaats. In het zadel van Urzo d'Iso (v. Number One d'Iso) ging de voormalig Olympisch Kampioen Tobias Meyer met de 18-jarige KWPN-hengst, Skik (v. Manhattan) voor.

Peder Fredricson volgde op de vijfde plaats met onder het zadel de 9-jarige H&M Carat Desire.  In totaal wisten negen combinaties de eindmeet foutloos te kruisen. Ook Jur Vrieling hield het foutloos met zijn 8-jarige Berlin-zoon, Quality Fz.

Klik hier voor de resultaten