Maikel Van der Vleuten op het podium op Spruce Meadows

Maikel Van der Vleuten op het podium op Spruce Meadows
Op vreemde bodem blijft Nicola Philippaerts sterk presteren. Philippaerts sprong op donderdag naar de overwinning in de 1.60m hoofdrubriek in Calgary. De wereldtop waagde opnieuw zijn kans op de groene piste van Spruce Meadows. Nicola Philippaerts en de 10-jarige Dulf van den Bisschop-zoon, H&M Harley vd Bisschop sprongen daarbij naar de overwinning.

In totaal wisten 11 combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Philippaerts sprong daarbij naar de overwinning in 41,25 seconden. Het duo bleef zo voormalig Olympisch kampioen, Steve Guerdat. Samen met de SF-merrie, Cayetana (v. Robin II Z) klokte de Zwitser foutloos af in 41,77 seconden.

Maikel Van der Vleuten werkte het podium af in het zadel van VDL Groep Verdi TN ( v. Quidam de Revel). Van der Vleuten stopte de chrono in 42,40 seconden.

Het duo werd opgevolgd door Pedro Veniss met For Felicila op vier en Kevin Staut met Silver deux Virton HDC op vijf. Slechts vier combinaties haalden de barrage finish foutloos.

Ook Gregory Wathelet en zijn Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder vd Zuuthoeve) haalde de tweede fase.  Het duo strandde uiteindelijk op de zevende plaats.

Klik hier voor de resultaten