Maikel van der Vleuten op het podium in Grote Prijs van La Baule

Maikel van der Vleuten op het podium in Grote Prijs van La Baule
Maikel van der Vleuten heeft na zijn Derby zege in La Baule de smaak te pakken. Zojuist zette de Nederlandse topruiter weer een topprestatie neer in de Longines Grote Prijs. Op de grasmat aan de Franse kustplaats sprong hij naar een derde plaats op het podium. De winst ging naar Braziliaan Pedro Junqueira Muylaert.

Acht combinaties wisten foutloos te blijven over het loodzware parcours van 1.60m hoog, waaronder Van der Vleuten en Wout-Jan van der Schans. In de barrage werd er dan ook flink gestreden om de eindzege en de ene combinatie ging nog snelle als de andere. Junqueira Muylaert trok uiteindelijk aan het langste eind met de Zangersheide gefokte hengst Prince royal Z MFS. In 35.39 seconden klopte het duo thuisruiter Patrice Delaveau.

Delaveau die voor de gelegenheid de 12-jarige KWPN ruin Aquila HDC (v. Ovidus) gezadeld had moest maar een klein beetje toegeven op de tijd van de Braziliaan. Toch kwam de Fransman met de voormalige topper van Van der Schans net te kort en werd tweede.

Van der Vleuten en VDL Groep Arera C (v. Indocto) volgden op de voet. Hij parkeerde zijn 12-jarige KWPN merrie achter Delaveau na een vlotte rit in 46.24 seconden. Daarmee claimde hij de derde plaats op en verwees Henrick Von Eckermann naar de vierde plaats.

Van der Schans deed ook goede zaken met Capetown (v. Oklund). Met de 14-jarige ruin was hij in 48.84 seconden sneller als Delaveau en Aquila. Maar het podium verdween uit zicht doen er een balk viel. Hett werd een uiteindelijke zesde plaats achter Simon Delester die met Qlassic bois Margot (v. L'Arc De Triomphe) vijfde werd.

Kijk hier voor alle resultaten.