Maikel Van der Vleuten moet Belgische laten voorgaan in de Peelbergen

Maikel Van der Vleuten moet Belgische laten voorgaan in de Peelbergen
Nadège Janssen springt de laatste weken meermaals in de kijker. Zo ook vandaag in de 1.40m Rabobank Prix tijdens de CSI2* de Peelbergen, net over de grens. De Belgische klokte foutloos af in 26,11 seconden op de rug van de 11-jarige Demone des Rosiers Z (v. Darco). In totaal kwamen er 75 combinaties aan de start in deze proef, één derde kwalificeerde zich voor de barrage.

Janssen werd gevolgd door Maikel van der Vleuten en de 8-jarige Zangersheide-merrie Exit of Ice Z (v. Emilion). Van der Vleuten kruiste de meet in 26,47 seconden, slechts een fractie sneller als Darragh Kenny en de BWP-merrie Fixdesign Funke van 't Heike (v. Action Breaker).

De top vijf werd afgewerkt door Jamie Wingrove (Cardiga Z) en Rolf-Göran Bengtsson's recent nieuwe ruiter, Bart van der Maat (Cassirano Del Rilate) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Jumping Antwerpen-organisator, Pieter Dejager strandde net buiten de top vijf op de zesde plaats. Samen met de 11-jarige Reve de Bacon (v. Kashmir van 't Schuttershof) reed hij een foutloze omloop in 27,04 seconden.