Maikel van der Vleuten is heer en meester in 's Hertogenbosch

Maikel van der Vleuten is heer en meester in 's Hertogenbosch
In 's Hertogenbosch houden de Nederlandse springruiters goed huis. De 1.45m CSI5* rubriek werd zojuist afgewerkt over twee rondes, daarbij snelde Maikel van der Vleuten naar de overwinning.  




QUICK RESULTS
1. Maikel van der Vleuten - Dana Blue
2. Marcus Ehning - Cristy
3. Emanuele Gaudiano - Kingston van het Eikenhof




Maar liefst vijftien combinaties hielden het hout in beide omlopen in de lepels. Met ongeveer een seconde verschil greep Maikel van der Vleuten de overwinning in het zadel van de 11-jarige Mr. Blue-merrie, Dana Blue. Het paar klokte foutloos af in 30,64 seconden en hield zo als enige de chrono onder de 31 seconden.

Marcus Ehning volgde op de tweede plaats met de 13-jarige Cristy (Canturo). Samen met de Zangersheide-merrie bleef Ehning nipt voor op Emanuele Gaudiano met de BWP-ruin, Kingston van het Eikenhof. Mieke Erpels' fokproduct is een zoon van Epleaser van 't Heike. Net buiten het podium volgde Jur Vrieling met onder het zadel Driandria (Carthino Z). Denis Lynch werkte de top vijf vakkundig af met Chablis (Couleur Rubin).

Een trio Nederlandser volgde de Ier op met Gerco Schröder op kop in het zadel van Glock's Debalia (Numero Uno). Harrie Smolders (Zinius) en Doron Kuipers (Freestyle) volgden in de prijzen.

Uitslag