Maikel Van der Vleuten imponeert tijdens $3.000.000 GP in Spruce Meadows

Maikel Van der Vleuten imponeert tijdens $3.000.000 GP in Spruce Meadows
Het was een loodzware Rolex Grand Slam Grote Prijs in Calgary, Spruce Meadows. Het parcours werd gebouwd op een hoogte van een uitzonderlijke 1.70m en slechts een handvol combinaties kwalificeerden zich voor de barrage.

Ward Mclain en zijn vertrouwde 11-jarige sBs-merrie,  Azur HH (v. Thunder vd Zuuthoeve) begon zijn tweede ronde met nul punten op de teller. In het midden van de driesprong in ronde twee tikte het duo één balk uit de lepels en nam zo de leiding.

Mclain's landgenote, Ohlala  (v. Orlando) volgde aan de start. Eerder dit jaar won het duo nog de 1 miljoen HITS Grand Prix. Ditmaal moesten ze in de tweede ronde de strijd naar de miljoenen winst in Calgary staken na twee springfouten.

Michael Van der Vleuten reed een geweldige ronde in het zadel van zijn VDL Verdi TN. Samen met de Quidam de Revel -zoon sprong hij echter één balk uit de lepels in de laatste lijn. Net één honderste van een seconde buiten de toegestane tijd zorgde voor totaal van vijf strafpunten. Uiteindelijk strandde Van der Vleuten zo op de zesde plaats.

Slechts één combinatie houdt het foutloos

Philippe Weishaupt kwam als voorlaatste aan de start. Nadat zijn paard LB Convall (v. Colman ) een hoefijzer afstapte in de warm-up, bleek hij volledig klaar voor zijn tweede omloop. Als enig duo wist het paar een dubbele foutloze omloop te presteren en zo de 3 miljoen gedoteerde Grote Prijs op zijn naam te schrijven.

Luciana Diniz en Fit For Fun (v. For Pleasure) volgde op de tweede plaats met één springfout. McLain Ward en HH Azur strandde op de derde plaats.

Weishaupt: Ik kan dit niet geloven ... 

De nog geen 30-jarige Weishaupt was dolgelukkig na zijn overwinning. "Ik had eerder deze zomer een appendix operatie maar voelde me er compleet klaar voor. Ongelooflijk hoe eenvoudig m'n paard doorheen het parcours liep, ik ben dolgelukkig."

Met zijn overwinning won Weishaupt 1.000.000 Canadese dollars.

Klik hier voor de resultaten