Maikel van der Vleuten helpt Europese ruiters naar de winst in Riders Masters Cup

Maikel van der Vleuten helpt Europese ruiters naar de winst in Riders Masters Cup
Vorig jaar won het Europese team de eerste Riders Masters Cup in zowel Parijs als New York. Dit jaar was het Amerikaanse team duidelijk gebrand op revanche. Toch bleek het Europese team niet van z'n voetstuk te krijgen. Van bij het begin nam het Europese team het voortouw in de derde Riders Masters Cup, in Parijs.

Voor Amerika kwamen vijf ruiters in actie. Taylor Alexander met de 13-jarige Ryanair de Riverland (Quick Star) werd bijgestaan door McLain Ward met Contagious (Contagio), Jessica Springsteen in het zadel van RMF Chacco Top (Chacco-Blue) en met Tiger Lily (Balou du Rouet), Laura Kraut met Curious George (Codex One) en als jeugd ruiter, Lucas Porter op de rug van Diamonte Darco (Unbelievable Darco).

In de eerste omloop wist enkel Jessica Springsteen met RMF Chacco Top (Chacco-Blue) haar duel tegen Harry Charles met de 12-jarige Rebeca Ls (Rebozo La Silla) te winnen voor Amerika.

Het Europese team werd in deze Riders Masters Cup vertegenwoordigd door Eduardo Alvarez Aznar met Rokfeller de Pleville Bois Margot (L'Arc de Triomphe), Edward Levy in het zadel van de 12-jarige Rebeca LS (Rebozo la Silla), Maikel van der Vleuten in het zadel van de 10-jarige Quasimodo Z-dochter, Idi Utopia en Daniel Deusser met Jasmien v Bisschop (Larino).

Met een totaal van 125 punten greep Europa de overwinning op het Amerikaanse team dat 100 punten verzamelde.