Maartje Verberckmoes gaat peleton Nederlanders voor in Drachten

Maartje Verberckmoes gaat peleton Nederlanders voor in Drachten
In het Nederlandse Drachten heeft Maartje Verberckmoes de eerste overwinning gegrepen van de internationale tweesterren concours. Door het groot aantal deelnemers werd de prijs F.C. Nienhuis Wegbeveiliging opgedeeld in twee delen.
Verberckmoes sprong naar de overwinning in het zadel van de 13-jarige Cous Cous (v. Maloubet De Pleville).

Maar liefst 27 combinaties slaagden in een dubbele nulrit in deze 1.35m proef. Verberckmoes en de Zweeds-gefokte merrie kruisten de eindmeet foutloos in 28,06 seconden. Duitsland's Volker Höltgen greep eveneens de overwinning met Balou Fina (v. Balou Du Rouet). Volker stopte de tijd in 29,34 seconden.

Een peleton vervolledigde het podium over de twee proeven. Robert Vos en Wout-Jan Van der Schans deelden de tweede plaats. Vos en de 11-jarige Count Dooku (v. Chacco-Blue) volgden Verberckmoes op, terwijl Van der Schans met Broere Canada (v. Nassau) Volker opvolgde op de tweede plaats.

De derde plaats was er voor Michel Hendrix en Esther Blekkink. Hendrix reed een feilloos rondje in het zadel van Diva Hc (v. Indoctro) terwijl Blekkink de prestatie neerzette met Eindelijk (v. Applaus).

De top vijf werd vervolledigd door Samantha McIntosh (Carique) en Maria Simakhodskaya (Quinto) op vier en Zoi Snels (Zacharov Tn) en Ernesto Canseco (Darchello B) op vijf.

Verberckmoes strandde ook op de negende plaats met de Zangersheide gefokte Louisiana Z (v. Lord Z).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN