Lorenzo de Luca en Halifax subliem in Cannes

Lorenzo de Luca en Halifax subliem in Cannes
Slechts één internationale vijfsterren rubriek stond er op het programma in het Zuidserse Cannes vandaag. De hindernissen stonden op een hoogte van 1.50m en er waren de nodige Longines Ranking Punten te verdienen tijdens deze LGCT proef.

In totaal haalden 12 combinaties de barrage. Daarin wist Lorenzo de Luca met de 10-jarige BWP'er Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker) de onverslaanbare tijd te plaatsen. Halifax werd onlangs door het WBFSH uitgeroepen tot nummer één paard in de wereld. Het duo klokte foutloos af in 37,46 seconden. Een overwinning van ruim 20.000 euro. Ierland's Darragh Kenny volgde op de tweede plaats met de 9-jarige Chanel (v. Challan).

De combinatie stopte de klok in 38,55 seconden. Zo bleven ze ruim één seconde voor op Ramzy Hamad Al Duhami met de BWP'er High Quality J (v. Quadrillo). Wim Lauwers' BWP'er snelde naar de eindmeet in 39,76 seconden.

DE top vijf werd afgewerkt door Henrick Von Eckermann met Hermes de Mariposa (v. Canturo) op de vierde plaats en Pieter Devos met de Zangersheide Clarie Z (v. Clearway). Enkel deze vijf combinaties slaagden erin de finish foutloos te kruisen in de barrage.

Leopold Van Asten en VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco -Blue) wist zich niet te kwalificeren voor een prijs na één springfout in de basisomloop.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN