Lokale amazone springt naar de winst in Calgary

Lokale amazone springt naar de winst in Calgary
De derde wereldbeker dag in het Stampede centrum in Calgary besloot met de 1.45m FEI-class. Hoewel de Stampede bekend staat voor de reining wedstrijden, heeft John Anderson alles in het werk gezet de indoor arena om te toveren tot een internationale springwedstrijd. Lokale amazone, Jaclyn Duff, sprong naar de overwinning op de rug van haar BWP-ruin, Pater Noster (v. Parco). Het 14-jarig fokproduct van Mike Van Belle was één van de negen viervoeters die terugkeerde voor de barrage. Het duo kruiste de eindstreep in 42,81 seconden, ruim drie seconden sneller als Keean White.

White zadelde de 12-jarige Zangersheide-merrie Carrera van het Westleven Z (v. Canadian River) op voor de proef. Eerder deze week won het duo nog de internationale proef in Calgary, nu waren ze tevreden met de tweede stek. De combinatie finishte foutloos in 45,45 seconden. De derde plaats werd ingenomen door voormalig Olympisch amazone, Jill Henselwood.

De lokale amazone stopte de tijd 47,67 seconden op de rug van de 11-jarige BWP-ruin Farfelu du Printemps (v. Action-Breaker).

De top vijf werd afgewerkt door Laura Jane Tidball (Prim' de Lairaud) en Vanessa Mannix  (Nirvana de Terlong) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.  Enkel het podium plaatste een dubbele nulronde op het scorebord.

Organisator, John C Anderson, nam zelf ook deel aan de proef. Op de rug van 16-jarige KWPN-ruin Terrific (v. Marlon) strandde hij op de zevende plaats. Het duo sprong één balk uit de lepels in de barrage.