Lisa Nooren tweede in 1.45m rubriek op Z-Tour

Lisa Nooren tweede in 1.45m rubriek op Z-Tour
Deze zonnige maandag is alweer goed gestart voor de Nederlandse combinaties op de Z-Tour.  In de Alme Z  was er een top 5 notering voor Anouk Kort achter Belgische winnares  Kirsten Rombouts. Maar in de 1.45m rubriek was het Lisa Nooren die Rolf-Görang Bengtsson voor moest laten gaan. Thuis ruiter Karel Cox sprong naar de derde plaat op het podium.

Bengtsson was met de Casall-zoon Oak Grove's Carlyle in 62.01 seconden te snel voor de rest van het deelnemersveld.  Nooren kwam nog wel dichtbij na een foutloze rit van 63.51 seconden met VDL Groep Centora de Wallyro (v. Dobel's Cento), maar moest het toch doen met een tweede plaats.

Cox en zijn Zangersheide merrie Clintissima Van Spalbeek Z (v. Clintissimo Z) volgden niet veel later. De Belg zette een rit neer van 63.93 seconden en verwees daarmee Stephanie Andries en de BWP-ruin Cicero (v. Darco) naar de vierde plaats. De vijfde plaats ging naar de Brit Tim Wilks die met zijn BWP merrie Jezebel (v. Toulon) in 64.05 seconden foutloos bleef.

In de CSI3* over 1.40m was het Patrick Mc Entee die tussen Kirsten Rombouts in Maartje Verberckmoes in kwam. Rombouts won met de SBS ruin Bolero d'Hyrencourt (v. Udancer Hero) met een vliegens vlugge tweede fase van 30.32 seconden.

Ook Verberckmoes was snel met haar merrie Cous Cous (v. Maloubet de Pleville). Het sprong in 30.80 seconden naar de finish. Echter was het Mc Entee die met zijn Zangersheide merrie Alice Mury Marias Z (v. Air Jordan Z) nog wat sneller wist te gaan, het duo werd tweede na een rit in 30.62 seconden.

Voor Nederland sprong Anouk Kort weer naar een top notering met de Zangersheide hengst Cronini (v. Tygo).  De twee klokte een foutloze rit van 31.63 seconden en belande net naast het podium op de vierde plaats. Landgenoot Gerben Morsink zat  met Navarone Z (v. Nabab de Reve) ook in de prijzen. Hij werd zesde met de Zangersheide gefokte hengst na een rit in 32.21 seconden.

Belg Christophe De Brabander was goed wakker vanmorgen in de U25 1.30m rubriek direct op tijd. Met zijn BWP merrie Geneve de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) was hij in 66.23 seconden ruim drie seconden sneller als de Braziliaan Yuro Borgers. Borgers moest  in het zadel bij Colibri 19 (v. Canturo) met zijn rit van 69.66 seconden genoegen nemen met de tweede plaats vandaag.

Op de derde eindigde de Duitse Sacha Braun en de Westfaals gefokte merrie Rahmannshof's Seraphina (v. Stakkato). Zij kwamen 0.2 seconden later over de eindstreep als de Braziliaan en waren sneller als landgenoot Maximilian Wirzverger-Jach die vierde werd.

Laura Mathy sprong ook naar een fraaie vijfde plaats met Ti Pol d'Orchis (v. Oncle Pol). In 74.37 seconden bleef het duo haar landgenoten Romy Morssinkhof en Jens Thys voor.

 

Kijk hier voor alle resultaten.