Lisa Nooren naar top prestatie in Grote Prijs Maastricht

Lisa Nooren naar top prestatie in Grote Prijs Maastricht

De 18-jarige Lisa Nooren (Engis, B) was de beste van de zes Nederlanders, die het op moesten nemen tegen Amerikaanse Lauren Hough en Duitser Hans-Dieter Dreher in de barrage in de Grote Prijs van Maastricht. De Duitser reed als laatste ruiter naar de winst door de snelle tijd van Lauren Hough te kloppen. Super was toch de prestatie van Rabo Talententeamlid Lisa Nooren, ‘the talk of the town’ in Maastricht.





Het venijn zat hem voor de zes Nederlanders in de barrage van de Longines Grote Prijs van Maastricht in de staart. Lauren Hough en daarna Hans-Dieter Dreher verpesten het Oranje-feestje. Het was vooral het feestje van Lisa Nooren. De dochter van oud-international en toptrainer Henk Nooren reed als eerste deelnemer een sublieme ronde. Dat herhaalde de 18-jarige, voor het eerste jaar lid van het Rabo Talententeam, in de barrage met een welhaast perfect rit. Het duurde tot de voorlaatste starter Hough tot Lisa’s resultaat verbeterd werd. “Dit is heel mooi”, glundert Lisa Nooren. “Ik moest als eerste toch wel risico’s nemen. Je probeert het toch, hè.” Nooren solliciteerde in Maastricht naar de titel Rab Talent van het Jaar, die eind januari tijdens Jumping Amsterdam bekend gemaakt wordt. “Dat zou mooi zijn als dat gebeurt, maar ik denk er niet het hele jaar aan.” VDL Groep Sabech d’Ha waarmee Lisa deze fantastische prestatie behaalde is pas negen jaar oud. “Ik rijd hem nu twee jaar. We hebben een hele goede band. Ik ken hem van binnen en buiten.” Lisa heeft veel aan de steun van haar vader Henk Nooren. “Vooral op de belangrijke momenten is hij er voor me. Hij heeft oog voor detail en hij maakt me heel rustig. Ik moest vandaag als eerste starten. Vooraf bespreken we samen het parcours. Dat doe ik daarna nog 100 keer in mijn hoofd.”
Na haar fantastische prestatie in de driesterren Grote Prijs van Maastricht gaat Lisa Nooren komende maanden een stap hogerop naar vier en vijfsterren niveau. “Het is de laatste maanden snel gegaan. Ik heb een doel en dat is Olympische Spelen”, lacht Nooren in de persconferentie. Maar alles duidt er op dat ze daar heel serieus in is. Vader Henk Nooren is trots op zijn dochter. “Haar eerste ronde zag er echt prachtig uit. Dit is haar beste resultaat tot nu toe op dit niveau. Maar ze is nu technisch klaar voor het vier- en vijfsterren niveau. Lisa traint veel samen met haar moeder. Op de dagen dat er thuis gesprongen wordt ben ik er bij.”

Het was een prachtige wedstrijd waarin Hans-Dieter Dreher won met Colore. “En dit is eigenlijk mijn derde paard van stal”, lachte de Duitser, nummer 39 van de wereldranglijst. Amerikaanse Lauren Hough (nummer 32 van de wereld) was tevreden met zilver. “Mijn paard Ohlala liep hier pas weer de eerste wedstrijd na een korte wedstrijdpauze sinds Barcelona, eind september. Zelf heb ik mijn knie geblesseerd. Maar volgend jaar na de Spelen in Rio laat ik me daaraan behandelen. Dat is mijn doel met Ohlala.