LGCT klaar voor een nieuw seizoen op top locaties

LGCT klaar voor een nieuw seizoen op top locaties
Een indrukwekkende line-up is wat het Global Champions Tour en het GCL Circuit ons beloofd in het aankomende seizoen van 2018. Een seizoen met springwedstrijden van het hoogste niveau op diverse nieuwe locaties.

Zo zal het Riverie Resort in Ramatuelle, Saint Tropez, deze zomer onderdeel zijn van de unieke locaties van de Tour. In alle 16 edities die verreden worden zal er worden afgeteld naar de spectaculaire Global Champions Praag Playoffs die in de Tsjechische hoofdstad verreden zullen gaan worden. De team zullen dan ook op korte termijn bekend gaan worden gemaakt voor de GCL competitie, terwijl intussen de wereldtop zich weer voorbereid op het individuele klassement. De kampioen van 2017, Harrie Smolders, vertelt: "Dit is het hoogst haalbare niveau'.

De start van het seizoen zal plaats vinden in Mexico van 22 tot en met 25 maart, waar de wedstrijd maar liefst op 2000 meter boven zeeniveau plaats zal vinden. Van 5 tot en met 7 april vindt de tweede wedstrijd plaats op de mooie locatie van Miami Beach. Daarna gaat de Tour richting Shanghai van 20 tot en met 22 april, gevolgd door de wedstrijd van 4 tot en met 6 mei in Madrid, waar de eerste Europese competitie plaatsvind. Na Madrid is het Duitse Hamburg aan de beurt van 10 tot en met 12 mei, gevolgd door St Tropez op 31 mei tot en met 2 juni. Het zevende deel zal daarna plaatsvinden in Cannes van 7 tot en met 9 juni.

Ook Estroril staat dit jaar weer op de agenda van 14 tot en met 16 juni, waarna er wordt afgereisd naar het Formule 1 circuit van Monaco direct naast de beroemde haven van Port Hercule. De deelnemers reizen van 5 tot en met 7 juli naar Parijs, waarna er verder wordt gereisd naar Chantilly van 13 tot en met 15 juli. Dan terug naar Duitsland, waar Berlijn op het programma staat van 27 tot en met 29 juli. Ook hartje London zal niet ontbreken in deze Tour, bij het Royal Hospital in Chelsea zal van 3 tot en met 5 augustus naast de Thames gereden gaan worden. Dan gaat de Tour verder naar Nederland, waar in Valkenswaard van 10 tot en met 12 augustus gestreden zal gaan worden. Dit jaar viert Valkenswaard hun 25ste editie.

Na Nederland gaan we verder naar het mooie Rome van 6 tot en met 9 september voor een gevecht der gladiatoren, waarna de Tour zal gaan afsluiten in Doha van 8 tot en met 10 november en we onze nieuwe kampioen zullen kennen.

In Praag staat er dan een Global Champions Super Cup op het programma waarin de winnaars van elke Grote Prijs van het seizoen 2018 het tegen elkaar zullen gaan opnemen. Deze competitie zal gaan plaatsvinden van 13 tot en met 16 december in de O2 Arena van Praag.