Leopold van Asten glundert in Brussel

Leopold van Asten glundert in Brussel
De hoofdrubriek in Brussel werd afgesloten met een titanenstrijd. In de 1.50m vijfsterren rubriek kwamen de beste 10 combinaties terug aan de start in de ultieme barrage.

De eerste in de ring was Abdel Said met de 10-jarige Hope Van Scherpen Donder (v. Quadrillo). Vorige week was het duo nog goed voor de driesterren GP-winst in Zandhoven. Ditmaal zette de combinatie de toon met acht punten in de barrage.

Pieter Devos was de tweede aan de start in het zadel van de 9-jarige Clearway-dochter, Claire Z. Gisteren sprong Devos nog naar de tweede plaats. Ditmaal hield hij het eveneens foutloos in de barrage en richtte zo zijn pijlen op de overwinning. Devos zag de opportuniteit om naar hindernis vijf schuin aan te rijden over de Kruis-oxer van Audi. Met een tijd van 44,45 seconden bleek zijn tijd moeilijk te kloppen.

Even later bewees Leopold Van Asten nogmaals zijn goede doen. Samen met VDL Groep Miss Untouchable  (v. Chacco-Blue) verbeterde hij Devos' tijd met oa. een galoppas minder in de laatste lijn. Met een chrono van 42,98 seconden stak hij zo Devos ruim voorbij.  Van Asten's landgenoot Gert Jan Bruggink volgde aan de start met de Calato-zoon, Casparo 26. Het duo klokte foutloos af in 46,46 seconden.

Huisruiter, Daniel Deusser wist alsnog de tijd van Devos te verbeteren met de Cornet Obolensky-nazaat, Cornet 39. Na een finish in 44,22 seconden zorgde hij zo voor vreugde bij eigenaar, Stephan Conter. De ervaren ruiter John Whitaker stootte Deusser meteen van de tweede plaats. Samen met zijn imposante zwarte, ARgento (v. Arko III) klokte hij foutloos af in 43,66 seconden.

Leopold van Asten spant de kroon

Uiteindelijk bleef van Asten op de eerste plaats en haalde zo de winst in huis. John Whitaker volgde op de tweede plaats en bleef zo Daniel Deusser voor.

De top vijf werd afgewerkt door Pieter Devos op vier en Gert Jan Bruggink op vijf.

Ook Jerome Guery kwam aan de start in de barrage. Samen met  Papillon Z (v. Perhaps V Berkenbroeck ) strandde hij met één springfout op de zesde plaats.

Klik hier voor de resultaten