Lennard de Boer boekt sublieme zege in 1.45m CSI3* Herning

Lennard de Boer boekt sublieme zege in 1.45m CSI3* Herning
Aan het begin dan de avond is het Lennard de Boer die zijn visite kaartje afgeeft in de CSI3* van Herning. Samen met VDL Edgar M (v. Arezzo VDL) troeft hij thuisamazone Maria Hjorth Frediriksen en de Brit Graham Lovegrote af in een barrage met 15 combinaties.

Als enige wist het Nederlandse duo onder de 32 seconden te rijden. Slechts 31.88 seconde had de Boer nodig met zijn KWPN ruin om de rest van de deelnemers het nakijken te geven. De Deense Frederikson deed met haar merrie Duble (v. Diamant de Semilly) nog een goede poging om de winst in eigen land te houden. Het duo klokte net boeven de 32 seconden en werden tweede.

Zij werd flink op de hielen gezeten door Lovegrove en de BWP merrie Jakarta van de Roshoeve (v. Cicero). De Brit zette flink aan me de Cicero nakomeling en kwam drie tienden later over de eindstreep. De top vijf werd compleet gemaakt door de Zweed Peder Frediricson op de vierde plaats en Carsten Otto-Nagel die voor Duitsland vijfde werd.

Keving Olsmeyer, Sander Geerink en Michael Greeve plaatsten zich ook voor de barrage. Olsmeyer sprong in 33.92 naar de zevende plaats met de KWPN ruin Dalvaro 2 (v. Calvaro Z).

Geerink was daarintegen dicht bij wist met de KWPNer Robinson (v. Rubert R). Het duo klokte 31.99 seconden, maar zag een balk vallen en eindigde als 11e. Voor Greeve zat het deze keer niet mee. Vanochtend won de ruiter uit Veeningen nog de Youngster Tour. Nu maakte hij in de barrage drie springfouten met Big Star Jr KZ (v. Big Star).

Kijk hier voor alle resultaten.