KWPN'ers overheersen in CSI4* van Abu Dhabi

KWPN'ers overheersen in CSI4* van Abu Dhabi
Het valt tijdens de CSI4* van Abu Dhabi erg op dat het KWPN de winnaars levert vandaag. In diverse proeven claimt ons nationale stamboek bijna de volledige top vijf. De CSI4* werd gewonnen door Doklahoma VDL, een elfjarige dochter van Baloubet du Rouet. Zij finishte met Mohammed Al Hajri voor de Verenigde Arabische Emiraten in 57,66 seconden. De Italiaan Emilio Bicocchi rekende dan weer op de Gelha's VDL Emilion-dochter Faliane W voor zijn tweede plaats. Estoril de Vardag (Vaillant) sprong met Ahmed MN Mansour naar de derde plaats voor Jordanië.

En de top vijf gaat naadloos door met een KWPN'er op de vierde plaats. Deze Etos HBC (Cantos) en Ibrahim Hani Bisharat finishten bijna een seconde eerder dan Trevor Breen en Franklin (Eurocommerce Washington), de vijfde KWPN'er in de top vijf.

De CSI3* 1,30m werd dan weer gewonnen door Abdulrahman Alnemr met de KWPN-gefokte merrie Beverly Girl, een dochter van Quantum. Adette (Voltaire) werd tweede met Nasouh Kayali, Zidane (Indoctro) bracht Meshari Alharbi naar plaats vier. Escapade H (Vingino) greep plaats vijf.

Abdulrahman Alenemr kon met de KWPN-gefokte Beverly Girl (Quantum) deze rubriek winnen in 51,12 seconden. De Jordaniër Nasouh Kayali volgde op plaats twee met Adette (Voltaire), Tina Lund werd derde voor Denemarken met Payse Heutiere (Grenat de Grez).

De Longines Rankingrubriek CSI4* 1,45m werd gewonnen door Shane Breen met Can Ya Makan, een dertienjarige hengst van Canturo. Zij klokten af op 37,11 seconden in de barrage en klopten zo Philipp Weishaupt en Belo Horizonte (Baloubet du Rouet) voor Duitsland. Zij finishten na 38,05 seconden. Henrik von Eckermann en Que Bueno de Hus Z, een Zangersheideruin van Que Guapo, grepen de derde plaats.

Plaats vier ging naar Vladimir Tuganov en de Quality Touch Z-zoon Qualidam. Paolo Paini en Chaccolie (Chacco Blue) eindigden voor Italië op de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten.