KWPN'er Nouvelle wint in Tryon de hoofdproef

KWPN'er Nouvelle wint in Tryon de hoofdproef
Tijdens De 130.000 USD gedoteerde openings CSI5* proef was het een thuiswinst voor de Amerikaanse amazone, Laura Kraut. Samen met de 12-jarige KWPN-merrie Nouvelle (Solitair x Contango), Kraut stopte de klok in 37,749 seconden. Landgenote Kristen Vanderveen en Bull Run’s Testify (ollar du Murier x Oberon du Moulin) volgde op een tweede plaats. Het duo kruiste de eindstreep in 38,012 seconden.

Vorige week was Lauren Hough nog aan het werk in Lier, gisteren sprong ze naar een derde plaats in deze proef. De Amerikaanse zadelde de 12-jarige Ohlala (Orlando x VDL Cardento) op voor deze omloop. Na een foutloze omloop in 38,731 seconden strandde ze knap derde.

In totaal kwamen elf combinaties, van de 55 starters, aan de start in de barrage. In de George H Morris Arena plaatste parcoursbouwer Anthony D’Ambrosio een technisch snelheidsparcours. Kraut en Nouvelle haalden de voorsprong door enkele slimme wendingen te benutten, die de andere combinaties links lieten.

De top vijf werd afgewerkt door Sarah Segal (Zelda) en Ali Wolff (Casall) op een repectievelijke vierde en vijfde plaats.