KWPN'er Extra Minkus toont zich van zijn beste kant in de GP van Langley

KWPN'er Extra Minkus toont zich van zijn beste kant in de GP van Langley
In Langley stond gisterenavond de CSI2* Grote Prijs op de agenda, zeven combinaties wisten zich in het 1.45m hoge parcours te kwalificeren voor de barrage. De jonge Claire Mckean was de laatste aan de start in die barrage en ze reed de BWP'er Eregast van't Kiezelhof, een Thunder vd Zuuthoeve-zoon, naar de snelste tijd in 38,90 seconden. Zo schreef de 20-jarige haar allereerste internationale overwinning op haar naam.

"Ik had niet verwacht te winnen in een barrage met 19 combinaties, aangezien mijn paard eerder traag is", Aldus Mckean, "maar ik besloot alles te geven vandaag, en het heeft gewerkt". Eregast van't Kiezelhof tikte over de hele week geen enkele balk weg.

John Perez stond geruime tijd aan de leiding met de KWPN'er Extra Minkus (Carthino Z), maar moest zich uiteindelijk met de tweede plaats tevreden stellen. Hij was slechts 0,12 seconden trager dan Mckean. Sofia Larea Burllo sloot het podium af met Gigilo (Cicero Z) in 39,16 seconden.

De top vijf werd verder afgesloten door Mexico, Antonio Maurer met CHacstara (Chacco-Blue) en Fernando Martinez Sommer met Imke van't Kiezelhof (Cicero Z) reden naar een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten.